carrie feat

10 trin: Detox dit skab – nu og for altid

Drømmer du (også) om en garderobe bestående af alt det, som du rent faktisk bruger – og intet andet? Brug to timer på at få indholdet af dit skab til at se sådan ud – se her hvordan!

Hvis der en én webadresse, som de hotteste skandinaviske bloggere har højt placeret over ‘hemmelige’ shoppedestinationer, så må det være franske Vestiaire Collective. Det franske site med det knap så mundrettet navn – udtales iøvrigt ‘vestjer’ og betyder en garderobe udelukkende bestående af misundelsesværdigt sager – startede for 7 år siden og har i dag 5 millioner brugere i 47 lande.

Hovedkontoret ligger i Paris – bien sur – men der findes også allerede lokale kontorer i (moderigtige) metropoler som London, New York, Milano og Berlin. Og nu er turen kommet til os – 23 juni lancerer Vestiare Collective en digital pop up shop og de har selvfølgelig allieret sig med nogle af de hotteste skandinaviske bloggere som danske Pernille Teisbæk, norske Celine Aagaard og svenske Columbine Smille for at skabe opmærksomhed omkring den begivenhed.

Få fat i de bedste sager førstklik dig ind 23 juni og se udvalgte skatte fra de store bloggeres private (tøj)samlinger – og hent iøvrigt masser af inspiration til din personlig vintage garderobe.

Hver dag kommer der gennemsnitligt 4.000 nye varer på www.vestiairecollective.com fordelt på 1.500 brands. Hvis du leder efter en helt bestemt sag, kan du oprette en søgeagent som giver dig besked, så snart dit eftertragtede item sættes til salg på sitet.

Vestiaire Collective garanterer, at der ikke købes falske mærkevarer hos dem – alle varer, du kan se på sitet, må igennem kvalitets- og ægthedskontrol af Vestiaire Collectives dygtige eksperter før de ender hos dig.

Du kan også sælge dine sager hos Vestiaire Collective med en kommissionspris på gennemsnitligt 25% af salgsprisen til dem.

 
 
 

Fashion-post mødte én af Vestiaire Collectives 6 franske grundlæggere til launch-event i Stockholm i sidste uge. Her får du Communications Director Fanny Moizant’s altoverskyggende råd til en overskuelig garderobe: ‘One in – One out’.

 
 

Det lyder simpelt – Fashion-post’s udsendte forestiller sig, det vil være svært at efterleve – men her kommer en også ret simpel 10 trins guide til, hvordan det kan lykkes:

1. Sæt to timer af til at gennemgå hele dit skab.

2. Sørg for at du har rigeligt med kasser og affaldssække (til genbrug) til at sortere dit tøj i.

3. Skru op for musikken, start stopuret og gå igang!

4. Tag alt ud af dit skab (allerede her får Fashion-post’s testperson et problem.)

5. Detox-tid! Tag den helt kritiske brille på og gennemgå hvert eneste stykke tøj i dit skab. Skal det ud eller ind?

6. Opbevar det her tøj udenfor dit skab: Tøj du er i tvivl om du (nogensinde) får brugt, tøj der har en sentimental værdi (a la ‘denne her mødte jeg min første gymnasiekæreste i’) og tøj, der ikke passer til årstiden.

7. Tag alt hvad der i stykker – og som du agter at beholde – til en god skrædder. Idag. Nu.

8. Hæng alt på fine nye pladser i dit skab – nu har du forhåbenligt en del (eller en smule) mere plads.

9. Sæt alt hvad du ikke vil beholde – eller give til genbrug – til salg. Det kan du gøre digitalt hos Vestiaire Collective eller i din lokale luksus genbrugsbutik.

10. The Fun Part: Brug din indtjening til at investere i nyt.

Bonus: Start forfra efter behov.


Director
Camilla Frank
cf@fashion-post.dk

Få flere tips fra Camilla Frank her.

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig vores nyhedsbrev!