spa1

Gør-det-selv spa på luksusmåden

Har du prøvet en spabehandling, hvor du skal gøre al arbejdet selv? Nej? Umiddelbart lød det ikke som en must have oplevelse i Fashion-post’s chefredaktørs (lettere) forfinede ører – men det var indtil hun udsatte sig selv for det svenske Strandbaden spa. Ta’ med her!

Strandbaden i Falkenberg ligger bare en god times bilkørsel fra København – og det er faktisk ret magisk, hvor meget feriestemning du kan nå at komme i på så forholdsvis behersket en strækning. Solen skinnede fra sin aller skarpeste side, da vi rullede ind på Strandbadens parkeringsplads, og jeg havde helt ærligt ikke meget lyst til at tilbringe to timer i et mørkt indendørs lokale med at udføre en spabehandling på mig selv. Men sådan var det. Og OMG (altså Oh My God som os i kategorien +30 måske ikke er klar over, at OMG er synonymt med..) Det var så godt. Behandlingen – som hedder Ivory og som er baseret på spatraditioner fra mange forskellige landes sparitualer – skal få dig ned i gear og efterlade din hud blød som smør og befriet for kedelig vinterhud. Det gik rimeligt stærkt med især det første.

Og foregik nogenlunde sådan her…

Du tjekker ind i spa’et iført den morgenkåbe, du finder på dit værelse. Du får valget mellem et glas æblemost og et glas cava. (PS. Du har medbragt din rejsepartner – og dermed din medbehandler) i spa’et.

I starter med et fodbad. Vandet er gjort klar, og din instruktør hælder en skefuld salt i hver vask. Og så starter ‘selvbehandlingen’: Dine fødder skal bankes let med en træhammer – for at løsne op for spændinger – den klarer du selv.

Nu gør det slag i slag: Ivory behandlingen er bygget på ideen om, at kroppen udsættes for (is)kulde og meget varme – så det er både afvaskning af hele din krop med isklumper og ophold i vældig hedt dampbad. Men et af højdepunkterne – efter min mening – er Strandbadens version af det tyrkiske hamam. Her kan du slappe af, mens din partner ordner dig (…ja,ja det er meningen at du skal ordne partneren bagefter – men det var faktisk også ret sjovt.) Kroppen gnides/masseres med sæbe og alle døde hudceller exfolieres væk. Da vi kort tid efter sidder i en varm ‘badesalon’ hvor hele kroppen skal smøres ind i en muddermaske, føles huden allerede meget blødere.

Sidste stop på den omkring to timer lange spaoplevelse er et såkaldt ‘relaxing room’: Et flot stort rum med pejs, brede senge med crispy hvide bomuldslagner og en buffet af udskåret frugt og the – medmindre selvfølgelig du vælger at sætte dig ud i solen i den lille spahave direkte på stranden. Begge dele fristede – vi valgte det sidste i den skønne aprilsol.

Bagefter: Kroppen var afslappet. Huden var blød. Både lige efter – men også nogle dage efter og efter flere bade. Faktisk har jeg svært ved at huske en spaoplevelse, hvor min hud har føltes ligeså gennemfugtet. Og det er jo i bund og grund højst sandsynligt fordi jeg er en ganske god gør-det-selv-spa-behandler. Heldigvis havde de 5 andre på ‘spaholdet’ den nøjagtigt samme oplevelse som mig.


Director
Camilla Frank
cf@fashion-post.dk

Få flere tips fra Camilla Frank her.

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig vores nyhedsbrev!