dame

SKØNHEDSDETOX

For nogen vil en oprydning i toiletskabet i sig selv føles rensende. For andre skal der mere radikale ændringer til. Uanset hvor du befinder dig på detox skalaen får du her et par gode tips fra Malene Katz, ejer af de grønne pafumerier Greenskin.dk.

Smid ud eller brug op: Hvis du går skabe, skuffer, badeværelse og bruseniche igennem, har du garanteret en masse skønhedsprodukter, du ikke bruger. En sjat gammel shampoo her og en halvtom bodylotion der. Sandsynligvis også et større arsenal af makeup i farver, der engang var moderne, men som nu ligger og samler støv. En decluttering handler om at rydde ud i skabene. Produkter bliver nemt for gamle, så tjek om holdbarheden stadig er i orden. Smid alt ud, der er over dato og vurder, om resten er noget, du får brugt, anbefaler Malene. Er en dagcreme eksempelvis ikke så rig som forventet, så brug den som bodylotion eller mix lidt olie i, så den bliver mere nærende. Det vigtigste er at den bliver brugt op, så du ikke føler, at den går til spilde.

Vælg multifunktionelt: Du kan også helt generelt vælge produkter med flere funktioner – en tendens, der vinder mere og mere frem. Vælger du multifunktionelle produkter behøver du ikke så mange forskellige produkter på hylden, hvilket er både plads- og pengebesparende, forklarer Malene. Samtidig udsætter du din hud for færre ingredienser og minimerer dermed risikoen for irritation og potentiel allergi. En af hendes egne favoritter er en oliebaseret balm, hun bruger til alt; som renseprodukt, nærende maske, pleje af neglebånd og hårspidser samt lindring af røde babynumser og alle andre former for inflammeret, irriteret og skadet hud.

1. Multianvendelig balm med røllike og tetræolie, der virker lindrende, helende og antibakteriel. Kan bruges alle steder på kroppen, hvor huden er irriteret eller skadet. Også perfekt til opheling af nye tatoveringer. The Green Balm, Moa, 135 kr.

2. Olie er et alsidigt produkt, der kan bruges som nærende og beskyttende pleje til ansigt, krop og hår. Brug det rent eller mix et par dråber i din almindelige creme for at få glæde af oliens smidiggørende egenskaber. Harmony Organic Apricot Kernel Oil, 100 ml, XELLENCE, 299 kr.

Gå efter færre ingredienser: Nogle produkter kan du helt undvære, hvis du vælger det rette alternativ. Konjac svampen, rensehandsken Glov On-the-Go og de nye silketips fra Miqura er eksempler på produkter uden ingredienser. De renser og ekfolierer din hud helt naturligt, da materialet i sig selv har rensende egenskaber, fortæller Malene. Du kan også gå efter et mærke, der bevidst har valgt at bruge færre ingredienser som fx SW Basics, der har den filosofi, at jo færre ingredienser, der er i et produkt, desto lavere er risikoen for irritation.

3. Konjac svampen fås i forskellige varianter – enten neutral eller med tilsat ler, der har forskellige plejende egenskaber på huden, som du bør vælge i forhold til din hudtype. Konjac Puff Sponge, The Konjac Sponge Co, 125 kr. pr. stk.

4. Skubbepulver bestående tre ingredienser; havre- og mandelmel samt havsalt, der blot skal blandes med vand, når du skal bruge en portion. Holder du resten tørt kan det holde sig i 12 måneder, selvom ingredienserne er økologiske. Exfoliant, 85g, SW Basics, 250 kr.

Rens ud: Hvis det ikke kun er dine hylder og produkter, der trænger til en detox, så hjælp kroppen på vej med et par velvalgte produkter. En lermaske er en god investering, hvis du ønsker at detoxe din hud. Den er nem i brug og indeholder naturligt, mineralholdigt ler, der dybderenser din hud ved at trække snavs, forurening og overskydende talg ud af dine porer, forklarer Malene. Og i stedet for at bruge mange produkter, så vær grundig. Dyrk din rutine og lav små ændringer, der er gode for din krop. Du kan fx starte med at erstatte en af dine daglige kopper kaffe med en udrensende te, så er du allerede et lille stykke på vej.

5. Udrensende lermaske til tør hud med mineralholdigt hvidt og gult ler, der virker både rensende og plejende på huden. Ekstrakt af geranium og troldshassel modvirker poresammentrækkende og inflammationshæmmende. Clay Mask, 100 ml, Cattier, 79 kr.

6. Økologisk, opfriskende og udrensende grøn te med cayennepeber og guarana, der giver dig et kick af energi. Power Detox, Teatox, 129 kr.


Fashion, Beauty and Lifestyle Director
Line Hindsgaul
lh@fashion-post.dk

Få flere tips fra Line Hindsgaul her.

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig vores nyhedsbrev!