200

Top 3 kendis-kure du skal undgå

Disse 3 kure har været store i 2016, og mange kendisser har brugt disse til at komme i den kendte ‘bikini-form’. Vi giver dig her – sort på hvidt – den nøgen sandhed om disse sære og finurlige Hollywood-kure, som ernæringseksperter på det kraftigeste fraråder.


1. Ingen sukker kuren
Kendisser der sværger til denne: Tom Hanks, Alec Baldwin.

Hvad handler den om:
Den sukkerfrie kur handler – enkelt nok – om, at du udelukker ALT sukker fra din kost (og ofte kulhydrater også).

Eksperternes dom over kuren:
Ifølge BDA britens sammenslutninger af ernæringseksperter er ingen sukker kuren nået vås! At skære ned på raffineret sukker, og at reducere mængden af dit sukkerindtag generelt, er helt sikkert en god ide. Men at skære alt sukker ud af din kost er faktisk næsten umuligt, medmindre du også udelukker al frugt, mange grøntsager, mejeriprodukter og nødder – hvilke i sidste end vil føre til en mindre sund kost.

Vær også opmærksom på at en del af disse sukkerfrie kure erstatter raffinerede sukkerprodukter med agave, palmesukker og ahornsirup eller honning. Fakta er dog at disse sukkertyper også er sukker, bare i en anden form, og er i virkeligheden en stor modsigelse af kuren.


2. Kål og tyggegummi kuren
Kendisser der sværger til denne: Jake Gyllenhaal brugte eftersigende denne kur til at smide nogle kilo til en filmrolle.

Hvad handler den om:
Der er ikke mange retningslinjer i denne kur, der kun indeholder alt det kål, du kan spise og tyggegummi. (?!)

Eksperternes dom over kuren:
For det første er kuren ekstremt socialt isolerende, ubalanceret, hård at holde og potientielt skadelig. En skuespiller på denne kur (som Jake) bliver nøje fulgt og superviseret til at tabe sig til en film. Mange mennekser bliver draget af de såkaldte ‘super foods’ men man kan ikke få alle æringsstoffer fra blot en fødevare.


3. Bulletproof kaffe-diæten
Kendisser der sværger til denne: Harry Styles, frontfigur i One Direction, og den amerikanske skuespillerinde Shailene Woodly.

Hvad handler den om:
Den sære kaffe der går under navnet: ‘Bulletproof kaffe’ som i bund og grund er sort kaffe med to spise-skeer smør og en spise-ske triglycerider-olie i og som indeholder ca. 400 kalorier pr. kop. Ideen er at kick-starte ens forbrænding med denne kaffe, som man erstatter sin morgenmad med.

Den øvrige mad der indtages, er primært mad med masser ‘gode’ fedtkilder som avocadoer og økologisk frugt og grønt, undlad alt gluten og så vidt som muligt undgå forarbejdet mad og syntetiske stoffer.

Eksperternes dom over kuren:
Ideen om et sundere og renere fødevareindtag er super godt. Men kaffen, der alene indeholder 400 kalorier, giver meget energi men meget få næringstoffer og kan ikke erstatte din morgenmad. Beviserne for den øgede forbrænding ved indtag af den særlige kaffe er mangelfulde.


Fashion, Beauty and Lifestyle Director
Line Hindsgaul
lh@fashion-post.dk

Få flere tips fra Line Hindsgaul her.

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig vores nyhedsbrev!